Op 11 december staat Mark Slats als eerste Nederlander aan de start van de Talisker Whisky Atlantic Challenge, de zwaarste roeiwedstrijd ter wereld. Hij neemt het op tegen zeven concurrenten, de elementen en tegen zijn eigen lijf. De deelnemers zullen vijf tot zes weken non stop op de oceaan zijn, alleen, 24 uur per dag. Een bizarre uitdaging, …. maar niets vergeleken met vechten voor je leven.

Mark SLats - Row4Cancer

Mark zamelt met zijn initiatief geld in voor de kankerbestrijding en specifiek voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation en het onderzoek van dokter Bernards. Hij roeit voor zijn moeder die ernstig ziek is en al die andere mensen die dagelijks tegen kanker vechten. En het is meer dan zomaar een project, het is een missie. Mark verkocht zijn huis om te kunnen starten.

Mark Slats heeft het wereldrecord oceaanroeien verbroken. Slats roeide solo en non-stop de 5000 kilometer van de Canarische eilanden naar Antigua in het Caribisch gebied in 30 dagen, 7 uur en 49 minuten. Zie meer over Mark Slats op zijn website.

RobWink leverde voor dit initiatief: