STORMANKERS: ZEEANKERS & SLEEPANKERS

Midden op zee kan het voorkomen dat u onverwacht in zwaar weer belandt. Om te voorkomen dat u of uw schip schade oploopt, verkopen wij verschillende attributen (zee of parachute ankers / sleepankers of drogue) om uw veiligheid op zee te verhogen.

Parachute anker

Een parachute anker wordt ook wel een zeeanker genoemd. U gebruikt het parachute anker aan de voorkant van het schip. Het parachute anker is om een storm uit te zitten zonder dat u van plaats zal veranderen. Het schip draait met de boeg in de wind, wat zorgt voor een relatief comfortabele positie op de golven.

Sleepanker

Een drogue of sleepanker gebruikt u op het achterschip en functioneert als een rem om in de goede richting met de golven mee te gaan. De weerstand van het sleepanker voorkomt dat de spiegel van het schip omhoog gaat, met een sleepanker is het schip dus stabieler op de golven.

In dit filmpje ziet u wat de gevolgen zijn als u geen sleepkanker gebruikt. De problemen die het schip had om recht op de golven te blijven hadden voorkomen kunnen worden met een sleepanker.

Meer informatie

Wilt u advies over het gebruik van een parachute of sleepanker? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!