PARA-TECH SLEEP- & ZEEANKERS

PARA-TECH Engineering Co. heeft voor vele jaren geleverd aan zeilers en vissers die op open zee reizen of werken. Uit bezorgdheid om de veiligheid van uw schip startte de productie van verschillende types zee of parachute-ankers en sleepankers. Uw veiligheid staat al voor meer dan 30 jaar voorop bij PARA-TECH.

Controle van uw snelheid en uw veiligheid tijdens ruig weer wordt bepaald door de aanwezigheid van sleep- en zeeankers. Wij leveren beide.

PARA-TECH parachute-ankers (zeeanker)

Een parachute of zeeanker gebruikt u vanaf de boeg van het schip om stil te liggen in een storm.

PARA-TECH parachute ankers zijn gemaakt van zeer sterk nylon. De naden in de parachute zijn versterkt met nylon webbing. Zeer sterke nylon lijnen zijn met elkaar verbonden aan het einde van de parachute met een beugel die 23 000 kilo kan houden. Een goede maat PARA-TECH parachute-anker voor uw schip zal nooit de krachten ervaren waarop de parachute gebouwd is en die het aankan.

PARA-TECH parachute-ankers zijn ontworpen om veel te tolereren. Zelfs wanneer de parachute overbelast wordt zullen als eerste de panelen kapot gaan (voordat iets anders breekt). Hierdoor zal het parachute-anker nog steeds de boot relatief goed op positie houden, met iets meer drift.

PARA-TECH sleepankers (drogue)

Een sleepanker of drogue gebruikt u vanaf spiegel van het schip om af te remmen en stabieler op de golven te liggen. PARA-TECH DELTA sleep ankers zijn extreem eenvoudig in ontwerp en constructie. Ze zijn gemaakt van vinyl gecoat materiaal. Het ontwerp bestaat uit een driehoekige vorm die zorgt voor een sterke en uniforme verdeling van water op alle hoeken. De vorm wordt behouden door de waterdruk. De relatief kleine ingang maakt het onwaarschijnlijk dat het anker binnenstebuiten keert (een probleem dat soms gezien wordt bij grote kegelvormige en kleine sleepankers van parachute materiaal). Verder dragen de drie uitstekende “oren” van het PARA-TECH DELTA sleepanker bij aan de vertragende werking als de snelheid van uw schip hoger wordt. De DELTA sleepankers zijn verkrijgbaar in 5 verschillende maten, voor alle jachten van 8 t/m 21 meter.  

Meer informatie

Voor een prijsoverzicht, klikt u hier (link naar prijslijst).

Voor meer informatie over PARA-TECH zeeankers (parachute-ankers): PARA-TECH website (externe link in Engels).

Voor meer informatie over PARA-TECH sleepankers (drogues) : PARA-TECH website (externe link in Engels).

Wilt u advies over de maat en het gebruik van een PARA-TECH zee- of sleepanker voor uw schip? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor professioneel advies!