PARASAILOR SPINNAKER NEW GENERATION

De al jaren zo geliefde Parasailor is op basis van 15 jaar ervaring de basis voor de geheel nieuw ontwikkelde New Genereration Parasailor door ISTEC. Met de nieuwste aerodynamische inzichten en de enorme kennis van de gevleugelde zeilen biedt de New Generation Parasailor u nog meer performance, nog meer vormstabiliteit, nog meer veiligheid en daardoor nog meer zeilplezier.

Belangrijkste verschil met de ‘klassieke’ Parasailor is de nieuwe Hybride vleugel. Dankzij deze vleugel levert de New Generation Parasailor zijn extra voordelen.

Het beste nog beter, de voordelen van de New Generation Parasailor

Door zijn uitgekiende ontwerp biedt de New Generation Parasailor meerdere verbeterde voordelen. Het was met de klassieke Parasailor al uitstekend, maar is nu nóg beter geworden.

Nog betere prestaties

In vergelijking met de al uitstekende prestaties van de ‘klassieke’ Parasailor doet de New Generation Parasailor er nog een schepje bovenop door zijn hybride vleugel en voor de stroming geoptimaliseerde zeilvorm. Hij levert meer voortstuwing en springt al bij nog minder wind dan de klassieke Parasailor aan.

Meer vormstabiliteit

Bij gelijkblijvende spreiding van de zijlijken, biedt de nieuwe vleugel de New Generation Parasailor meer lift en meer vormstabiliteit met een nog stabielere vaart tot gevolg.

Meer veiligheid

Door het design van de hybride vleugel kan de vleugel met minder materiaal opgebouwd worden, met makkelijker en dus veiliger zetten en bergen tot gevolg.

Meer zeilplezier

Al bj 2-3 knopen ware wind komt de New Generation Parasailor in actie; dus nog meer zeilplezier.

Zeilen met een Parasailor

Tot de grootste risico’s van spinnakerzeilen behoort het rollen, ‘broachen’ en zelfs platslaan van het schip. Sterke zeegang in combinatie met buiige winden kan – ook met een ervaren bemanning – leiden tot verlies van de spinnaker en zelfs verlies van de volledige tuigage. Door de intelligente en gepatenteerde verschuiving van het zeildrukpunt bij de Parasailor worden deze risico’s aanzienlijk verkleind.

Door de lift van de vleugel wordt een ontlasting van de druk op de boeg gerealiseerd. Uw schip is dus veel beter bestuurbaar en vaart rustiger, rolt en schommelt minder. Dat de opening in het zeil daarbij ook dienst doet als overdrukventiel bij plotselinge windvlagen draagt alleen nog maar bij aan een groter vaarcomfort. Het zetten en strijken van de Parasailor is een fluitje van een cent met de Istec-slurf met ovale koolstof trechter. Dit maakt de Parasailor ook uitermate geschikt voor shorthanded en solo zeilers.

Meer informatie

Voor meer informatie over Parasailor spinnakers, bezoekt u de website van de producent: Istec website (externe link in Engels).

Wilt u advies over een Parasailor voor uw schip? Aarzel dan niet en klik hier om contact op te nemen voor professioneel advies!